Uit het hart en over het hart

In de 55Plusshow op zondag 25 oktober

MEIERIJSTAD - De opgelaaide coronacrisis zet ons dagelijks leven weer flink op zijn kop. Dat baart de medewerkers van welzijnsorganisaties grote zorgen. Niet alleen ouderen, maar ook jongeren dreigen in de problemen te komen. Nelleke Zomer van Welzijn De Meierij geeft zondag tussen 11.00 en 13.00 uur tips in de 55 Plusshow over hoe we ons door de crisis heen kunnen slaan. Kunstenaar Monique Broekman vertelt over de Reizende Kast van het Kunstproject: Dat Wat Blijft. Zij organiseert zondag 25-10-2020 twee inspiratiebijeenkomsten met verhalen over de Zuid Willemsvaart vanaf haar woonplaats Den Bosch tot aan Luik.

Vlaaiendag
Een beetje aandacht voor elkaar is volgens ons een goed begin. Zo denken de jongeren van M25 er ook over. Omdat het zondag Nationale Dag van de Vlaai is, gaan ze tussen 10.00 en 12.00 uur in Veghel op pad om ouderen te verrassen met zelfgebakken taarten. De 55 Plusshow is via organisator Noor van Rijbroek getuige van deze sympathieke actie.

Werken aan gezonde leefstijl
Teveel zoet is natuurlijk ook niet goed. Met cardioloog Theunissen van het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven praten we in onze radio-uitzending over een gezonde leefstijl. Hierover gaat ook zijn online webinar dat je op dinsdag 27 oktober gratis kunt volgen. Zijn praktische tips zijn overigens niet alleen bedoeld voor mensen die al met hart- en vaatziekten te maken hebben. Zeker goed voor je hart zijn het Meierijs Verhaal van Antoon Buiting en het Gedicht van de Week, dat deze keer uit de pen komt van Dinah van Hees.

Verzoeknummers
Wil je zelf iemand een hart onder de riem steken met een verzoeknummer uit de jaren ‘60, ‘70 of ‘80? Geef dat dan tijdens de uitzending door via App de DJ. Ben je erbij, zondag rond lunchtijd? Dan hoor je in de Top 3 Uit Vervlogen Tijden ook meteen wie er in 1971 in de top van de hitlijst stonden. En wil je meer weten over de 55 Plusshow? Kijk dan eens op onze website.

Foto: Kunstenaar Monique Broekman bij de Reizende Kast van het Kunstproject: Dat Wat Blijft.

Kunstenaar Monique Broekman