Twintig inwoners Meierijstad krijgen andere GGZ-hulp

MEIERIJSTAD – Twintig inwoners van Meierijstad die individuele begeleiding krijgen van zorginstelling Reinier van Arkel, krijgen die hulp volgend jaar van een andere instelling.

Dat is het gevolg van het feit dat Reinier van Arkel niet meer heeft ingeschreven op het aanbieden van die specialistische individuele GGZ-hulp. De zorginstelling vindt dat de gemeenten in Noordoost-Brabant daarvoor te weinig betalen.

Dezelfde aanbieders

Die gemeenten hebben de afgelopen maanden hun zorg opnieuw aanbesteed. In een brief aan de gemeenteraad schrijven burgemeester en wethouders van Meierijstad dat in bijna alle gevallen met dezelfde aanbieders van zorg contracten zijn gesloten. Daardoor verandert er voor de meeste inwoners van Meierijstad niets.

De enige met wie dat niet lukte was Reinier van Arkel en dan alleen nog maar voor de specialistische individuele zorg. In de hele regio Noordoost-Brabant moet daarom voor 250 cliënten een andere zorginstelling worden gevonden. Van die 250 mensen wonen er 20 in Meierijstad.

Alle cliënten zijn in oktober al door de gemeente Meierijstad ingelicht. De gemeente streeft er nu naar dat op 1 juli 2022 een “warme overdracht” van cliënten heeft plaatsgevonden.