Tweehonderd inwoners Meierijstad met coronabesmetting in ziekenhuis

MEIERIJSTAD – Zondag lagen er tweehonderd inwoners van Meierijstad met een coronabesmetting in het ziekenhuis. Het aantal stijgt nog steeds.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. In heel Nederland zijn vandaag 75 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 66 patiënten als overleden gemeld. In totaal zijn er nu in Nederland 4475 mensen aan het coronavirus overleden.

Nertsenbedrijven
Op twee nertsenbedrijven in Gemert-Bakel en Laarbeek zijn besmettingen van COVID-19 bij verschillende nertsen geconstateerd. De nertsen vertoonden diverse ziekteverschijnselen waaronder ademhalingsproblemen. Er is onderzoek ingesteld om de bron van de besmettingen te achterhalen.

Omdat enkele medewerkers bij beide bedrijven verschijnselen van het coronavirus hadden, wordt uitgegaan van een besmetting van mens op dier. Uit eerder onderzoek blijkt dat fretachtigen, en daarmee ook nertsen, gevoelig zijn voor besmetting met COVID-19. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat landbouwdieren of huisdieren een rol spelen in de verspreiding van COVID-19.