Sanna Elkadiri: 'Laat je vaccineren'

GGD wacht op vaccins

VEGHEL – In Veghel kregen woensdagmorgten zorgmedewerkers die drie weken geleden als eersten gevaccineerd werden vandaag hun tweede vaccinatie. Er is opnieuw veel media-aandacht voor deze vaccinaties..


Drie weken geleden was Sanna Elkadiri, die in een verzorgingstehuis in Boxtel werkt, offcieel de eerste die in Nederland gevaccineerd werd. En vanochtend is zij er dus in Veghel opnieuw bij om die tweede vaccinatie te krijgen.


Na de tweede prik vertelde ze dat ze geen enkele bijwerking heeft gehad. Wel veel reacties van mensen. Ook mensen die twijfelen of ze zich moeten laten vaccineren. Sanne voelt zich een ambassadeur om mensen ervan te overtuigen dat ze dat echt moeten laten doen.

"Ik werk met kwetsbare ouderen, dus ik vind dat het mijn plicht is. Maar dat geldt eigenlijk voor iedereen. Laat je vaccineren, want we moeten zo snel mogelijk van dat virus af," aldus Elkadiri.

Gevoel van vrijheid

Het feit dat ze ingeënt is geeft Sanna Elkadiri een gevoel van vrijheid. "Maar dat is vooral een gevoel want ook ik moet me gewoon aan alle coronaregels houden en dat doe ik natuurlijk ook," zegt ze.


In Veghel ziijn de afgelopen weken ruim zesduizend mensen gevaccineerd. Er zijn er 19.000 ingepland. Volgens Thérèse Claassen, directeur van de GGD Hart voor Brabant, wacht haar organisatie op vaccins. "Wij zijn er als GGD klaar voor. We kunnen opschalen zodra de vaccins komen," aldus Claassen.


De GGD heeft voldoende mensen om de prikken te zetten. De afgelopen weken hebben zich heel veel mensen met een bevoegdheid gemeld om te helpen.