Tweede team Reddingsbrigade Veghel en Uden helpt in Limburg

VEGHEL – Het eerste team van de Reddings Brigade Veghel en Uden dat donderdag voor hulpverlening naar Zuid Limburg vertrok is sinds vrijdagavond 23.00 uur weer thuis. Het viertal werd afgelost door het tweede team dat nu in de omgeving van Maastricht aan het werk is.

Ontruiming in Geulle
De RB-leden hielden zich gedurende ruim 24 uur bezig met de logistiek en verkenningstochten. Vrijdag werden ze ingezet bij de ontruiming van woningen in Geulle. “Het is erg triest om te zien wat daar allemaal gebeurt. Heftig en ingrijpend voor de mensen die daar wonen en die nu hun huizen uit moeten vluchten”, aldus Jeroen Höppener van de Veghelse Reddings Brigade.

Derde team staat ook klaar

Nu het tweede team de reddingstaken heeft overgenomen is de bemanning van de Veghels-Udense reddingsboot in Meerssen aan de slag om te helpen. De aansturing van de diverse RBV’s vindt volgens Höppener plaats onder verantwoordelijkheid van de Nationale Reddings Vloot. In afwachting daarvan staat inmiddels een derde team klaar om op afroep naar Limburg te vertrekken. Met deze werkwijze waarborgt men de continuïteit van de hulpverlening.