Tweede Masterclass voor Daniëlle van Summeren

VEGHEL – Het gaat goed met slagwerkster Daniëlle van Summeren uit Veghel. In april 2019 behaalde zij de eerste prijs bij het solistenconcours van Muziekvereniging Frisselstein. Hiermee won ze een masterclass van Vincent Houdijk. Een gepassioneerd musicus die klassiek slagwerk studeerde aan het Conservatorium in Tilburg en zich specialiseerde op de (jazz) vibrafoon. Zondag 9 februari om 13.30 uur zijn de verrichtingen van het muzikale duo te zien en te horen in de Theaterstudio op CHV Noordkade. Tijdens de masterclass staat het melodisch slagwerk centraal.

Talentklas
Van Summeren is een enthousiaste slagwerkster die met volle overgave speelt bij de slagwerkgroep en verschillende orkesten van Muziekvereniging Frisselstein. Ze krijgt les van Jop Schellekens die ook de instructeur is van de slagwerkgroep van Frisselstein. Daarnaast zit ze bij Phoenix Cultuur in de talentklas waar ze de kans krijgt zich verder te ontwikkelen en speelt ze slagwerk bij de Jazz-kids.

Gratis toegang Een masterclass volgen is voor Daniëlle van Summeren geen vreemde bezigheid. In 2018 kreeg zij ook al een privéles aangeboden, toen van de Nederlandse dirigent en percussionist Mike Schäperclaus. De masterclass is gratis toegankelijk voor publiek.

Poster Masterclass