Tweede kans voor vintage kleding op het Elde College

SCHIJNDEL - Sinds kort is op het Elde College een nieuwe winkel geopend genaamd Garde-robe. Een winkel met Vintage kleding waar leerlingen kleding kunnen ruilen. De gedachte erachter is om bij te dragen aan een duurzame wereld.
Tweede kans voor vintage kleding op het Elde College
Fotograaf: Elde College

Ruilen is fun!
Leerlingen maken al veelvuldig gebruik van de mogelijkheid om de blits te maken met goedkope, tweedehands outfits. Het idee om een kledingruilwinkel op school te beginnen komt van Inge de Bruijn, docent Frans op het Elde College. Ze vertelt over de achterliggende gedachte: “Een kledingstuk is gemaakt voor meerdere personen en kan vaker gedragen worden. De keuze om hieraan mee te doen, draagt bij aan een duurzame wereld en sluit aan op actief burgerschap.” Op deze manier maakt de school leerlingen en medewerkers bewust van hun gewoontes en welke invloed kledingkeuzes hebben op het milieu.

Garde-robe
De kledingwinkel genaamd: Garde-robe is sinds enkele weken geopend. Tijdens en na schooltijd, wordt er al volop geruild. Inge ziet veel blije gezichten bij het doorgeven en doordragen van leuke en hippe kleding. Ze vertelt dat de Franse twist zowel in haar (thematische) lessen als in haar boetiek zichtbaar is. Tijdens het ruilen benoemt ze bijvoorbeeld het Franse woord voor het kledingstuk en zet ze de ruil voort in de Franse taal.

Het is de bedoeling om in de toekomst de activiteiten uit te breiden met modeshows, workshops, sierraden maken, visagie, etc. De leerlingen uit de ondernemersklas dragen hier hun steentje aan bij met de hulp van andere Elde-leerlingen. Op deze manier werken leerlingen van verschillende studierichtingen met elkaar samen en ontdekken ze elkaars kwaliteiten.