Twee weken lopen voor Veteranen Search Team

SCHIJNDEL - Twan Vermeer uit Schijndel loopt van 15 mei t/m 28 mei een sponsorwandeltocht van Maastricht naar Schijndel. Hij wil daarmee geld ophalen voor het Veteranen Search Team (VST). Een team van vrijwilligers (veteranen, oud-politiemedewerkers en andere geüniformeerde beroepen) dat de politie helpt bij het opsporen van vermiste personen.

Twan is zelf ook oud-militair en sinds 2018 vrijwilliger bij het VST. De groep zet zij zich belangeloos in tijdens door de politie gecoördineerde zoekacties naar vermiste personen. Het aantal inzetten van het VST groeit met het jaar. “En die kosten geld. We hebben er het nodige materiaal voor nodig. Bovendien moeten we zorgen dat we getraind blijven. Vandaar de sponsorloop in de hoop hiervoor geld op te halen, want wij worden niet gesubsidieerd”, aldus Twan.

Het Pelgrimspad
Voor zijn sponsorwandeling kiest hij voor route 7 van de Lange Afstands Wandeling van het Pelgrimspad die van Amsterdam naar Visé in België loopt. Twan loopt een gedeelte van deze route in omgekeerde volgorde, namelijk van Maastricht naar Schijndel. Overigens niet in één rechte lijn. Vandaar dat hij 250 kilometer voor de boeg heeft. Hij wandelt gemiddeld 23 kilometer per dag en bouwt anderhalve dag rust in. Slechts van 1 slaapplek is hij zeker. Eentje bij een collega VST’er. Voor de resterende overnachtingen is Twan aangewezen op zijn tentje dat hij onderweg ergens in de bossen opzet, of in een hooiberg of bij een boer op een weiland.

Donaties
Als het goed is zit de voetreis er op 28 mei op. Collega VST’ers, oud-veteranen en doedelzakspelers pikken Twan om 14.00 uur bij de oude Klompenfabriek van Oerlemans op en vergezellen hem naar de finishlijn op de Boschweg waar het gezelschap rond 15.00 uur arriveert. Hij vindt het uiteraard mooi als ook andere mensen met hem naar de eindstreep willen lopen om daarna een feestje te vieren op de goede afloop.

Interview Omroep Meierij
Twan Vermeer hoopt met zijn sponsorwandeltocht € 3.500 voor zijn VST-team bij elkaar te lopen. Doneren kan via de website https://steun.veteranensearchteam.nl/acties/help-het-vst-helpen Zondag 15 mei tussen 11.00 en 12.00 uur besteedt het radioprogramma de 55 Plusshow op Omroep Meierij met een interview aandacht aan de missie van Vermeer.

Twan Vermeer links op de foto