Twee varianten voor Markt Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE - Woensdag krijgen de inwoners van Sint-Oedenrode een speciale krant in de bus met daarin twee varianten voor de herinrichting van de markt in Rooi. Tot 8 maart is er vervolgens de mogelijkheid om te reageren op deze plannen.

In de afgelopen maanden is er al volop gediscussieerd in Sint-Oedenrode over een aanpassing van de markt, waarbij door veel inwoners is aangegeven dat de markt beter toegankelijk moet worden, maar dat het specifieke karakter van de markt ook weer niet al te veel mag worden aangetast. Wel zeggen de inwoners van Rooi dat er meer mogelijkheden voor verblijfsruimten op de markt zouden moeten komen, maar volgens de gemeente heeft dat dan wel weer consequenties voor de verkeersstructuur.

Het grootste verschil tussen de twee varianten die nu worden gepresenteerd is de locatie waar meer verblijfsruimte moet worden gecreëerd. In variant 1 verblijft men in het midden van het plein rond de huidige kiosk. In de tweede variant wordt het verblijfsgebied meer richting winkels aan de zuidkant van het plein verschoven. Maar dat heeft dan wel weer consequenties voor het aantal parkeerplaatsen.

Door het verplaatsen van Albert Heijn en het realiseren van 60 parkeerplaatsen bij de Neul kan het aantal parkeerplekken op de markt worden gehalveerd. In de eerste variant wordt aan de noord- en zuidkant van het plein geparkeerd, terwijl in de tweede variant vooral aan de noordkant richting het Oude Raadhuis wordt geparkeerd.

Ook de bestrating van het gebied en de functie van de kiosk worden in de plannen nader onder de loupe genomen. En ook wordt overwogen om over het plein vlakke loop- en fietslijnen aan te leggen. De speciale krant met de twee varianten wordt woensdag samen met de MooiRooikrant huis aan huis bezorgd in Sint-Oedenrode.