Twee teams van Fioretti in de top landelijke beroepenwedstrijd

VEGHEL – Twee teams van het Fioretti College in Veghel zijn in de prijzen gevallen van Skills the Finals. Tijdens de landelijke finale in Leeuwarden hebben de twee Fioretti-teams van de afdelingen Mobiliteit & Transport en Economie & Ondernemen respectievelijk de gouden en zilveren medaille gewonnen.


Skills The Finals is het Nederlands Kampioenschap voor beroepen. Zo’n duizend deelnemers uit het vmbo en mbo gingen met elkaar de strijd aan in ruim vijftig vakwedstrijden. Het Fioretti College in Veghel mocht naar aanleiding van de goede prestaties tijdens de provinciale voorrondes twee teams afvaardigen voor de landelijke finale.

Mobiliteit & Transport
Aan de vakwedstrijd van Mobiliteit & Transport namen Marijn, Sjoerd en Ries uit klas k4mb deel. Ze gingen de strijd aan met zeven andere provinciale teams. Motivatie voor het vak, enthousiasme, doorzettingsvermogen en vaardigheden als samenwerken en goed communiceren waren voor de jury de doorslag om drietal van het team Brabant Bulls de eerste plaats toe te kennen. Dat betekent dat ze beste van Nederland zijn op hun vakgebied.

Economie & Ondernemen
Aan de vakwedstrijd voor Economie & Ondernemen namen Jamie, Mervenur en Sera uit klas k4ed deel. Samen met elf andere teams streden ze om de titel. Uiteindelijk behaalde dit drietal uit het team Brabant Bulls de tweede plaats, direct na de Zeeland Sharks van het Calvijn College uit Goes. De juiste teamspirit, ondernemerschap, zakelijke vaardigheden en plezier in het vak hebben geleid tot deze prestatie.