TV-presentatrice Hella van der Wijst schrijft boek over coronacrisis Meierijstad

Persoonlijke interviews met sleutelfiguren

MEIERIJSTAD – De Kracht van Samen. Zo heet een boek dat TV-presentatrice Hella van der Wijst heeft geschreven over de coronacrisis in Meierijstad. Van der Wijst interviewde voor haar boek een aantal sleutelfiguren in Meierijstad.

Het boek bevat indringende en persoonlijke verhalen over de coronacrisis die in Meierijstad hard toesloeg. Van der Wijst interviewde Kees van Rooij (burgemeester Meierijstad), Ton Claassen (uitvaartondernemer), Nathalie Zutphen-van Lieshout (IC-verpleegkundige Bernhoven), Clemens Geenen (schooldirecteur), Jos Swanenberg (bijzonder hoogleraar diversiteit in Taal & Cultuur, Tilburg University), Helma Huijsmans (manager woonzorgcentrum Simeonshof te Erp) en zuster Agnes Vos (overste van de Zusters van Liefde in Schijndel).

TV-presentatrice Hella van der Wijst komt oorspronkelijk uit Veghel. Momenteel presenteert ze op de nationale TV Ik mis je. Als presentator is Hella van der Wijst onder meer bekend van Het Vermoeden, Geloof en een Hoop Liefde, De Nieuwe Dag, EO Metterdaad, Bakkie Troost, Mijlpalen voor Parijs en De wandeling.

Uitgeverij Zilt presenteert het boek 23 oktober tijdens een bijeenkomst in de Afzakkerij op de Noordkade. Tijdens de boekpresentatie zal Hella enkele mensen uit het boek aan het woord laten, zal uitgever Jeanet Hamstra haar interviewen over het hoe en waarom van het boek en samen met haar het eerste exemplaar uitreiken. Er is muziek van de jonge, talentvolle David Heijmans met wie Hella het theaterprogramma Liefde & Troost heeft.