Tuinen bewonderen in Meierijstad

MEIERIJSTAD –Groei en Bloei afdeling Meierijstad doet zondag 22 augustus mee aan de Open Tuinestafette Oost Brabant. Liefhebbers van bomen, bloemen en planten kunnen tussen 11.00 en 17.00 uur door de tuinen wandelen van vijf leden die hun pronkjuwelen hiervoor openstellen. Op de website van Groei en Bloei staat een fiets- en autoroute die naar de tuinen leidt.

Deelnemer aan de Open Tuinendag is onder andere de Bomentuin aan de Doornhoek in Zijtaart. Een tuin met veel bijzondere bomen en heesters. Ook de verenigingstuin van De Pompon aan Zandvliet in Eerde is zondag open. Hier zijn verschillende soorten dahlia’s te bewonderen. Bij De Hoefgaarde aan de Wijbosscheweg 118 in Wijbosch speelt water een belangrijke rol in de tuin. Hier zijn vier vijvers in het ontwerp opgenomen. Vijf jaar geleden was de tuin bij de Geelderseberg in Boxtel volgens de website van Groei en Bloei nog een slecht onderhouden gedoetje. Men ontwikkelde echter een boerderijtuin met oude fruitbomen, hosta’s en hortensia’s die men graag aan belangstellenden wil tonen.
 
Rozannie’s Hof
Een lust voor het oog is Rozannie’s Hof in Mariaheide. Achter de langgevelboerderij aan de Goordonksedijk 10 liggen drie totaal verschillende tuinen met ieder een eigen thema. Hierin zijn duidelijk de handen te zien van het kwekers echtpaar Rozannie en Ad Peerenboom. “Mensen die zondag onze tuinen willen bekijken zijn van harte welkom”, aldus Rozannie. Ze legt de bezoekers dan ook graag de bijzonderheden uit in haar zogenaamde formele tuin met heel veel soorten buxus en in de vijvertuin met veel bomen en bloeiende heesters. De derde is de vaste planten-heestertuin waarin ze dagelijks veel tijd doorbrengt om deze pico bello in orde te houden.
 
55 Plusshow
In het seniorenradioprogramma de 55 Plusshow op OSR 920 Omroep Meierij vertelt Rozannie zondag 22 augustus tussen 11.00 en 13.00 uur over haar liefhebberij die haar en echtgenoot Ad drie schitterende tuinen oplevert.
 
Rozannie en Ad Peerenboom
Fotograaf: Hans Hultermans