Tuin mgr. Bekkershuis geuriger, kleuriger en beter toegangkelijk

SCHIJNDEL - De gemeenschappelijke tuin van het Mgr. Bekkershuis en de tegenoverliggende seniorenwoningen in Schijndel is vernieuwd.

De oude binnentuin werd nauwelijks nog gebruikt. Na de verbouwing van het Mgr. Bekkershuis is nu ook de tuin aangepakt. Laverhof en Woonmeij hebben samen met idverde NL één nieuwe buitenruimte gemaakt waar bewoners van beide complexen elkaar kunnen ontmoeten.


Er is een groene omgeving gemaakt met fijne geuren en kleuren die uitnodigt tot beweging maar die ook zorgt voor ontspanning, afleiding, veiligheid, verbinding en stressvermindering.

Betere toegankelijkheid

Er is ook gekeken naar praktische verbeteringen. Een voorbeeld hiervan is het verbreden van de paden, wat een betere toegankelijkheid geeft voor rollators en scootmobielen.

Op verzoek van de bewoners is een aantal zaken teruggebracht in de tuin, zoals schaduwplekjes, een berging voor fietsen, beweegtoestellen, jeu-de-boulesbanen en voldoende zitgelegenheden.

Een deel van de planten is in bakken geplaatst zodat rolstoelgebruikers, bewoners die slecht kunnen bukken of in een scootmobiel zitten, kunnen meehelpen met het planten en verzorgen van kruiden, bloemen en planten.

 

De nieuwe tuin op de radio

De collega's van de 55 Plusshow, die iedere zondag tussen 11:00 en 13:00 uur op OSR 920 Omroep Meierij radio wordt uitgezonden, zochten dagbestedingscoach Ria Hellings en bewoner Willie van de Wijdeven op in de nieuwe tuin en maakten de volgende reportage:

Foto: Hetty Hairwassers