Trotse (groot-) ouders planten bomen in Geboortebos Schijndel

SCHIJNDEL - Op zaterdag 6 november hebben tientallen trotse moeders en vaders en oma’s en opa’s (vaak met hulp van zusjes en broertjes) een boom geplant tijdens de jaarlijkse Geboorteboom plantdag in het Geboortebos in Schijndel.

Na een gezellige ontvangst bij de schaapskooi, werden meer dan 60 bomen geplant voor de groene toekomst van nieuwe wereldburgertjes. Het Geboortebos groeit in één van de terreinen van Staatsbosbeheer, de moederorganisatie van initiatiefnemer Stichting Nationale Boomfeestdag.

Geboortebos
In 1990 startte Stichting Nationale Boomfeestdag haar actie ‘Geboorteboom’. De wens achter de Geboortebossen is dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. Zeker in het licht van het veranderende klimaat, is het planten van bomen enorm belangrijk.

Op dit moment kan iedereen uit heel Nederland die een bijzonder kraamcadeau wil geven, daarvoor terecht in Staatsbosbeheergebieden in Schijndel of het Bentwoud in de provincie Zuid-Holland. In dat laatste bos kunnen ook speciale bomen worden geplant ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De gemeenten Tilburg en Medemblik realiseren samen met de stichting Geboortebossen die exclusief zijn bedoeld voor hun eigen inwonertjes. In opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit werkt stichting Nationale Boomfeestdag samen met onder meer Staatsbosbeheer aan nog meer geboortebossen, zodat kinderen uit heel Nederland hun ‘eigen’ stukje bos kunnen krijgen.

Zie ook www.geboortebos.nl

Voor meer info: Stichting Nationale Boomfeestdag: 013-7074850.

Bomen planten voor wereldburgertjes
Fotograaf: Stichting Nationale Boomfeestdag