Tradities en Rituelen in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD - Wat hebben de kerststal in Olland en het Sint Barbara Gilde in Veghel met elkaar gemeen? Zou het met tradities en rituelen te maken hebben? Je hoort het zondagavond 15 december in de 55 Plusshow op Omroep Meierij. De (levende) kerststal in Olland is dan onderwerp van gesprek. Met het woord levende nog even tussen haakjes omdat inwoners van Olland pas op kerstavond de plaatsen van de beelden in de stal tijdelijk innemen. René Heesbeen vertelt in de uitzending meer over deze bijzondere kerstgroep in zijn dorp.

Eed van Trouw
Over veranderende tradities en rituelen gaat ook het gesprek met Ruud Eekhof van het Sint Barbara Gilde in Veghel. Notaris Bram van den Boogaart komt begin 2020 naar het verenigingsgebouw voor het wijzigen van de notulen. Daarna mag Maureen Holland zich officieel Gildezuster van het Sint Barbara Gilde noemen. Hoewel zij onlangs de eed van trouw al aflegde.

Antoon Buiting
Zelfs het 55 Plusprogramma kent tradities. Tussen 20.00 en 22.00 uur hoor je behalve bovenstaande interviews namelijk ook een aantal vaste onderwerpen. Zoals ‘het Brabants Kwartierke’, het ‘Meierijs Verhaal van Antoon Buiting, ‘de Lach van Toen’ en de ‘Top 3 uit Vervlogen Tijden’. De muziek komt uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Wil je meer informatie over ons programma? Ga dan naar: https://www.omroepmeierij.nl/55-plusshow Wat ons betreft: “Tot zondagavond bij de 55 Plusshow”. Zullen we daar ook elke zondagavond een traditie van maken?

55 Plusshow
Fotograaf: Harold Hultermans