MEIERIJSTAD – Opgenomen- en telefonische interviews wisselen elkaar zondag 28 april af in de 55 Plusshow. Tussen 11.00 en 13.00 uur staat het radioprogramma niet alleen in het teken van herdenkingen. Ook een oproep voor vrijwilligers voor museum Jan Heestershuis in Schijndel en de 3 kandidaten voor Stadsdichter van Meierijstad staan centraal.

Bezinning
Eerst de activiteiten rond 4 en 5 mei. Daarbij hoor je een korte impressie van het toneelstuk dat op 4 mei in de Blauwe Kei in Veghel is te zien. Marie-José Keurlings van de werkgroep Herdenkingen vertelt daarna hoe je de gratis kaartjes bestelt en wat er na afloop van het toneelstuk gebeurt bij de monumenten aan de Kolonel Johnsonstraat. 5 Mei is het Bevrijdingsdag. René Hildesheim liet weten dat in wijkgebouw Den Blok in Veghel een Vrijheidsmaaltijd plaatsvindt met allerlei activiteiten daaromheen. We laten René hierover zelf aan het woord.

Oproep
Klantvriendelijke vrijwilligers ontvangen je in museum Jan Heestershuis in Schijndel als je daar voor een bezoek binnenstapt. Daar is genoeg kunst te zien. Waar een tekort aan is, zijn vrijwilligers. Vandaar dat Marike de Kroon van het museum een oproep doet in de media. Marike en vrijwilligster Bernadet Verkuijlen vertellen over de leuke werkzaamheden die je in het museum verricht als je tot het vrijwilligerskorps behoort.

Stadsdichter
In de bibliotheek in Veghel stelde wethouder Menno Roozendaal afgelopen week 3 kandidaten voor die, wat de selectiecommissie betreft, in aanmerking komen om Rick Terwindt op te volgen als Stadsdichter van Meierijstad. Wie de gelukkigen zijn hoor je zondag in de 55 Plusshow. Tijdens Fabriek Magnifique op 5 juni bestijgt de nieuwe stadsdichter uiteindelijk het podium.

Mollig Meierijs verhaal
Ook wij bieden een podium. Maar dan aan doorgewinterde woordkunstenaars die niet bang zijn voor microfoon en ether. Zoals Antoon Buiting die dit keer een mollig Meierijs Verhaal vertelt. Sonja van den Heuvel, die betrokken is bij de organisatie van het Stadsdichtersschap. Hans F Marijnissen schrijft en leest namens Schrijverscollectief Meierij dit keer het Gedicht van de Week. Ook artiesten die in de jaren ’70, ’80 en ’90 een hit hadden komen in ons programma voorbij. Wie dat zijn? Stem hiervoor af op 107.1 FM of op een van de mediakanalen van Omroep Meierij.