Topvolleybalster Kim Staelens mag wel sportschool beginnen op Noordkade

VEGHEL – De vestiging van een sportschool op de Noordkade kan wel. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van de politieke partij Hart.

Hart zette vraagtekens bij die mogelijkheid omdat volgens die partij de Noordkade alleen bestemd is voor cultuur, restaurants en café’s en dergelijk.

Volgens de gemeente heeft de raad in 2011 een zogenoemd Masterplan voor de Noordkade vastgesteld. Het gebied werd daarbij in tweeën gesplitst: oost en west. Eén deel is voor cultuur en food en in het andere deel kunnen andere activiteiten.

In dat dat andere deel is ruimte voor horeca, musea, een hotel, wellness en een fitnesscentrum. Nu wil sportschool CLUBPT eind van het jaar een vestiging openen op de Noordkade. CLUBPT is eigendom van oud-topvolleybalster Kim Staelens. Dat kan dus gewoon, schrijft wethouder Jan Goijaarts aan Hart.

“Een sportschool zoals CLUBPT past derhalve binnen het deelgebied waar reeds een museum (SIEmei), bioscoop (Industry), restaurant (Wittern), escaperoom aanwezig zijn en een hotel (Silotel) in ontwikkeling is,” aldus de wethouder .

Hart geeft toe dat de partij niks wist van de tweedeling en het stuk ook niet voor de geest kon halen.