Topchefs Veghel en Uden maken samen menu voor fijnproevers

VEGHEL - De corona-crisis en de vermeende rivaliteit tussen Veghel en Uden heeft twee topchefs uit beide plaatsen op het idee gebracht om als experiment ‘het beste van twee werelden’ aan te bieden.

Joppe Sprinkhuizen, de chef van restaurant Sillyfox in Veghel en Werner Croymans, chef van SOMM in Uden, hebben samen een 6-gangen menu voor fijnproevers bedacht.

Dat gezamenlijke menu is op vrijdag 23 en zaterdag 24 april bij beide restaurants verkrijgbaar.


Joppe en Werner kennen elkaar natuurlijk omdat het culinaire wereldje elkaar goed kent en bovendien hebben ze allebei gewerkt bij de Treeswijkhoeve, een restaurant met twee Michelinsterren.

‘De corona-crisis heeft ons allebei heel hard geraakt, maar dat is juist weer een extra stimulans om iets bijzonders te bedenken. En onder het motto ‘samen sterker’ hebben we nu dit bedacht”, zo meldden de beide koks.

Het ‘Plus forts ensemble menu’ zoals de chefs dit eenmalige menu hebben genoemd is via de websites van beide restaurants te bestellen.

Joppe en Werner