Top-vrijwilliger Ad van der Heijden Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In de kantine van MHC Sint-Oedenrode waren veel leden, bestuursleden en oud-bestuursleden en familie aanwezig toen burgemeester Kees van Rooij de heer A.P. (AD) van der Heijden de versierselen opspeldde wegens zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wethouder van de gemeente Sint-Oedenrode.
Ad van der Heijden was in de periode van mei 2014 tot december 2016 wethouder van de voormalige gemeente Sint-Oedenrode. Sport, Openbare werken en het kerkdorp Boskant waren zijn aandachtsterreinen. De heer Van der Heijden heeft ook de nodige inbreng gehad tijdens de fusie naar de gemeente Meierijstad. Als wethouder heeft hij zich o.a. hard gemaakt voor de aanleg van goede fietspaden, voor goede sportfaciliteiten en voor aanleg en vervanging kunstgras, voor voetbal, hockey en korfbal.


Meer dan 40 jaar bestuurslid (en meer) van MHC Sint-Oedenrode.
Hij zet zich al meer dan 40 jaren zeer intensief in voor hockeyvereniging MHC Sint-Oedenrode (Mixed hockey club). Hij deed dit in verschillende functies: bestuurslid, hoofd technische zaken, trainer, coach, organisator (internationale) toernooien, deelnemer klusteam, lid gebouwencommissie, scheidsrechter en voorzitter jubileumcommissie. Ad was initiator van de reorganisatie van de hockeyclub en maakte deel uit van de Technische Commissie. Hij initieerde het 'Platform sportpark Kienehoef'.

Jeugdvakantieweek Rooi
Ad is initiator en organisator van de jeugdvakantieweek, een evenement dat jaarlijks in augustus zo’n 500 kinderen plezierig bezig houdt.


SamenLoop voor Hoop Sint-Oedenrode en KWF
In 2018 werd Ad van der Heijden benaderd door 2 initiatiefnemers voor de organisatie van een 'SamenLoop voor Hoop in Sint-Oedenrode. Ad was tijdens dit jaar voorzitter van dit lokale evenement dat wordt ondersteund door het KWF. Hij heeft met grote inzet 110-tal vrijwilligers om zich heen verzameld die het gedachtegoed achter het evenement onderschreven en ervoor zorgden dat in de voorbereiding naar het evenement de onderdelen teamwerving, logistiek en veiligheid, sponsoring, amusement, catering en communicatie in afstemming met elkaar tijdig in staat waren een goed lopend en gezellig maar ook veilig evenement neer te zetten. Hij stuurde 13 commissies aan. Dit heeft geresulteerd in een geweldig indrukwekkende activiteit waarbij alle inwoners meer of minder intensief betrokken waren. Het vierentwintig uur durende evenement heeft uiteindelijk duizend deelnemers en duizenden toeschouwers gehad; de opbrengst van de activiteit was hoog. Na de activiteit heeft hij nog workshops gegeven op vrijwilligers basis voor het KWF om andere dorpen/steden te adviseren hoe zulk een evenement georganiseerd diende te worden.


Deze functies en verantwoordelijkheden werden langdurig uitgevoerd en vaak met elkaar gecombineerd in de afgelopen veertig jaar.

Fotograaf: Jeanne Wouters