Toneelstuk over scheiding herkenbaar voor kinderen

SCHIJNDEL – Woensdag 1 maart was bij Cultureel Centrum ’t Spectrum in Schijndel de voorstelling ‘Kaatje’ te zien. Kinderen uit groep 5,6 en 7 van basisschool bezochten dit interactieve toneelstuk dat gaat over de scheiding van ouders. Medewerkers van het Kenniscentrum Kind en Scheiding waren aanwezig voor ondersteuning van de kinderen.

De voorstelling werd gespeeld door Theater AanZ en was door ONS Welzijn en Lentl naar Schijndel gehaald. Doel van de voorstelling is om kinderen op veilige, luchtige en laagdrempelige manier te laten praten over een lastig onderwerp als echtscheiding. De boodschap van ‘Kaatje’ was voor de leerlingen helder: Je hoeft het als kind nooit alleen te doen en de scheiding van je ouders is niet jouw schuld. Na de voorstelling gingen drie spelers in gesprek met de kinderen.

Kinderen en ouders kunnen bij een (aanstaande) scheiding ondersteuning krijgen van het Kenniscentrum Kind en Scheiding. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar kindenscheiding@cjgmeierijstad.nl.Het toneelstuk Kaatje maakt het gemakkelijker om met kinderen over echtscheiding te praten.
Fotograaf: ONS Welzijn