Ton Vorstenbosch Nederlands Kampioen

SCHIJNDEL – Tijdens het NK handboogschieten op 19 juni op de banen van Rozenjacht Baarschot in Diessen is Ton Vorstenbosch van handboogvereniging Amicitia Nederlands Kampioen geworden bij de Masters- veteranen.

Na de eerste ronde van 25 schoten deelde Ton de eerste plaats met Jos Merkx van Concordia Zeeland. In de tweede ronde wist in eerste instantie Jos Merkx een voorsprong te nemen op Ton, maar door een misser in de laatste serie, zakte hij terug naar de vierde plaats en werd Ton Nederlands Kampioen met een score van 456 punten. Een mooie prestatie, waardoor Ton nu automatisch geselecteerd is voor het Nederlands team, dat op 28 augustus op de banen van Landmans Unie in Schijndel een interland schiet tegen het Belgische team.

Koningschieten

Tijdens het jaarlijkse Koningschieten bij handboogvereniging Amicitia in Schijndel heeft Wim van Uden zijn titel weten te prolongeren.
In de halve finale wist Wim een voorsprong van ruim 20 punten op te bouwen en bleef Paul maar een krappe 2 punten voor op Jelle. In de finale tussen de drie koplopers, wist Wim zijn voorsprong te consolideren, waardoor hij de Koingstitel van Amicitia voor zich opeiste.
Jelle wist Paul te achterhalen en werd daardoor Ridder van Amicitia, terwijl Paul de titel Vaandrig kreeg toebedeeld. In de klasse Compound ging de koningstitel naar Ezra van Kempen en in de klasse barebow eiste Robert Valkenburgh de Koningstitel voor zich op.
Omdat Wim nu voor de derde keer op rij de Koningstitel heeft veroverd, mag hij de zittende Keizer Ton Vorstenbosch uitdagen voor een tweestrijd om de Keizerstitel. Die had Wim al eerder in zijn lange carrière van 18 jaar in zijn bezit en kan deze dus nu heroveren.

Foto: De titelwinnaars v.l.n.r.: Robert Valkenburgh, Ezra van Kempen, Wim van Uden, Jelle Bertens en Paul Wagenaars.