Tom Berkers Jeugdsportvrijwilliger 2021

SCHIJNDEL - Tom Berkers ontving vrijdagavond uit handen van wethouder Coby van der Pas de onderscheiding Jeugdsportvrijwilliger 2021. Met een bestelbus met opschrift ‘Sport Awards on Tour Meierijstad werd de Award bij alle genomineerden thuisbezorgt.

Rode loper
De uitreiking van de Sport Awards had dit jaar een ander tintje. Met een bestelbus met opschrift ‘Sport Awards on Tour Meierijstad werd de Award thuisbezorgt. Er werd een rode loper uitgelegd waarna wethouder Coby van der Pas de onderscheiding uitreikte. Een van de gelukkigen was dus Tom Berkers. Vol ongeloof keek hij om het hoekje van zijn woning in de Kerkstraat in Wijbosch naar de entourage die was opgezet voor zijn deur. “Ik ben volslagen verrast” zo sprak hij na de lovende woorden van de wethouder en het in ontvangst nemen van de Award. Tom: “Er zou een verjaardagfeestje zijn voor mijn vader. Er was gezegd dat ik op tijd thuis moeste zijn van mijn werk. Maar dit had ik niet zien aankomen”.

Volleybalvereniging VCH
Vanaf zijn 15 jaar is Tom bezig met zijn volleybalvereniging VCH Petrebels Schijndel. Als jeugd coach en trainer drie keer per week. Daarnaast verricht Tom in het jeugdbestuur allerlei hand en spandiensten. Hij organiseert en gaat mee met Jeugd kampen en Kabouterdagen. Drie keer per week heeft hij de verantwoordelijkheid voor de kinderen. Ook is Tom betrokken bij het organiseren van speciale dagen zoals sinterklaas, kerst enz. Daarnaast is hij ook teller en scheidsrechter.

Wethouder Coby van der Pas, Tom Berkers en voorzitter Sportraad Rolf de Jong
Fotograaf: Jan van Oort