Toeristische platforms zetten bierbrouwerijen in de schijnwerper (Video)

In samenwerking met Dtv Nieuws

Noord-Brabant telt de meeste bierbrouwerijen in het land. Toeristische platforms in de regio ontwikkelden daarom speciale themapagina’s over brouwerijen in de regio. “Het ambacht wordt al eeuwenlang uitgevoerd.”

Explore Maashorst, Bezoek Meierijstad en Tref het in Oss slaan de handen ineen om de spotlight op de bierbrouwerijen te werpen. De toeristische websites maakten drie themapagina’s vol verhalen en activiteiten rondom ambachtelijk bierbrouwen.

“Het doel is om mensen te laten zien wat er te beleven is”, zegt Evelien Lucius van de Noord-Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB), die ook betrokken is bij het project. “Ook willen we mensen informeren over een stuk erfgoed.”

Brouwende burgemeester
De website bevat verhalen over een brouwende burgemeester uit Zeeland en Vorst van Oss bier uit Lith. Ook het verhaal over de traditionele Schijndelse hopcultuur ontbreekt niet.

“Mensen moeten weten dat wij er zijn”, zegt Wil Princen van Wilskracht Stadsbrouwerij. “Zo’n website is een centrale plek, daar willen wij natuurlijk tussen staan.” Lucius: “We willen mensen inspireren om naar deze regio toe te komen. Zowel eigen inwoners al toeristen.”