Toeloop op UWV om coronasteun

Op eerste dag al 12.000 aanmeldingen

MEIERIJSTAD - De eerste dag dat werkgevers een aanvraag konden indienen voor de vierde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) zorgde meteen voor drukte bij UWV. Om vier uur ‘s middags waren bij UWV al 12.000 aanvragen uit heel Nederland binnengekomen. Dat zijn er veel meer dan in de derde aanvraagperiode toen op de eerste dag (16 november) op dat tijdstip zo’n 7.000 aanvragen binnen waren.

De toeloop komt niet onverwacht. ‘De lockdown duurt nu al twee maanden en dat komt voor veel werkgevers, vooral in sectoren als horeca en detailhandel, hard aan. We hielden er daarom rekening mee dat het meteen flink druk kon worden en waren goed voorbereid. Alles is dan ook goed verlopen’, aldus Janet Helder, lid van de Raad van Bestuur van UWV. ‘Het is goed om te zien dat we als UWV een belangrijke bijdrage kunnen leveren om werkgevers te ondersteunen, zodat salarissen doorbetaald kunnen worden en banen behouden blijven.’

In de vierde aanvraagperiode NOW komen werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden januari tot en met maart 2021. Ten opzichte van de derde periode NOW is de maximale tegemoetkoming verhoogd van 80 naar 85 procent bij volledig omzetverlies.

Op de website van UWV is alle informatie te vinden om ze daar bij te helpen. Werkgevers kunnen tot en met 14 maart een aanvraag indienen voor de vierde periode NOW.