Tijdelijke weg op Markt in Rooi vanwege kermis (VIDEO)

SINT-OEDENRODE – Het werk voor een ‘nieuwe’ gerestaureerde Markt in Sint-Oedenrode is even stilgelegd. Eind deze week begint de jaarlijkse kermis. Daarom is een tijdelijke weg aangelegd, zodat de kermis op de Markt gehouden kan worden. Na de kermis volgt de laatste etappe van de renovatie van de Markt. De contouren van de herinrichting steeds zichtbaarder. Er is de afgelopen maanden dan ook in weer en wind hard gewerkt aan het nieuwe ‘stukje’ centrum.

“Er staan nog geen bankjes en ik mis ook nog wat bomen en planten.” Een vrouw onderwerpt de half gerenoveerde Markt in Sint-Oedenrode aan een inspectie. Het werk voor de herinrichting van het centrum van Rooi ligt tijdelijk stil vanwege de kermis die eind deze week begint. Na het draaien in de draaimolen en het botsen in de botsauto’s wordt de renovatie van de Markt weer hervat.

Minder auto's
In een eerste reactie zegt een aantal mensen dat het bijvoorbeeld fijn dat er minder auto’s op de Markt staan. ,,Blijft dat zo?” vraagt iemand zich af. Veel inwoners van Rooi vinden de opnieuw geplaatste steentjes al een fikse verbetering ten opzichte van de hobbelige keitjes die er eerst lagen.

Renovatie in fasen
Wethouder Jan van Burgsteden van Meierijstad gaf eerder al aan dat de renovatie van de Rooise Markt in fasen gebeurt. “Het voordeel is dat we niet de héle Markt langdurig op z’n kop hoeven te zetten, maar dat de uitvoering ‘als een soort van treintje’ door het werkgebied verschuift.” In de eerste bouwfase is de riolering naast de rijbaan van de Markt vervangen. De kermis in Rooi kan eind augustus gewoon doorgaan nu de wegen tijdelijk zijn dichtgelegd. De werkzaamheden zijn ondergronds en bovengronds. Het streven is om overlast (wegafsluitingen, elders parkeren) zoveel mogelijk te beperken. Maar het is onvermijdelijk dat ondernemers en aanwonenden van de Markt wat gaan merken van de werkzaamheden. Daarover zijn de mensen apart geïnformeerd. Bezoekers worden via bebording op alternatieven gewezen. De weekmarkt heeft een tijdelijke plek op het nabijgelegen Kerkplein.