Tijdelijke opvang in Kolonel Johnsonstaat Veghel voor mensen die dakloos dreigen te worden

VEGHEL – In een huis aan de Kolonel Johnsonstraat in Veghel komt een opvang voor mensen die dakloos dreigen te worden. Er is plaats voor twaalf mensen.

Mensen uit Meierijstad die door geldnood, echtscheiding of bijvoorbeeld huiselijk geweld dakloos dreigen te worden, gaan nu tijdelijk naar opvangmogelijkheden in Den Bosch en Oss. Wethouder Rick Compagne vindt dat die mensen in de eigen gemeente opgevangen moeten worden totdat zij weer een eigen dak boven hun hoofd hebben.

“Wij hebben steeds gezegd dat de we vinden dat mensen dicht bij huis geholpen moeten worden,” aldus Compagne.

Dat kan nu in het huis aan de Kolonel Johnsonstraat. Die opvang gebeurt in samenwerking met het Verdihuis en woningcorporatie Area. Zij begeleiden de twaalf bewoners op hun weg terug naar een eigen woning.

De toekomstige bewoners zijn mensen die vooral door pech in de problemen zijn gekomen. Het zijn geen verslaafden of mensen met psychische problemen.

Desondanks zijn er gesprekken geweest met de mensen in de buurt. “De gesprekken met de omwonenden zijn goed verlopen. Ik verwacht ook geen enkel probleem,” aldus wethouder Compagne.