Tijdelijke huizen achter Spectrum; locatie Van Duppenstraat van de baan

SCHIJNDEL – Op het grasveld achter sociaal-cultureel centrum ’t Spectrum in Schijndel komen zeventien tijdelijke verplaatsbare huizen. Daar komen mensen in te wonen die op de wachtlijsten van de woningcorporaties staan.

De plannen om dergelijke huizen aan de Van Duppenstraat in Sint-Oedenrode te bouwen zijn na protesten van omwonenden van de baan.

Dat heeft wethouder Rick Compagne woensdag gezegd. Het grasveld in Schijndel ligt tussen ’t Spectrum, de brandweerkazerne, een begrafenisonderneming en het gebouw van Woonmeij. Volgens Compagne is er overleg geweest met omwonenden en die hebben positief gereageerd.

Dat overleg werd gevoerd met de directies van de woningcorporatie, ’t Spectrum, de brandweer en twee particulieren aan de Kerkendijk. Volgens de wethouder wonen er ook niet meer particulieren direct bij het grasveld. Alle andere mensen wat verderop in de buurt hebben een brief gekregen.

De woningnood in Meierijstad is groot en de bouwmogelijkheden klein. Daarom is de gemeente op zoek naar terreinen waar tijdelijke kleine huizen van zo’n vijftig vierkante meter kunnen worden neergezet om zo de ergste nood te lenigen.

Tien werd aangekondigd dat dergelijke tijdelijke, verplaatsbare huizen op een grasveld aan de Van Duppenstraat in Sint-Oedenrode zouden worden gebouwd ontstond er een storm van protest. Ze wilden het grasveld behouden als groenvoorziening en speelplaats in de wijk. Leerlingen van een school boden burgemeester Kees van Rooij handtekeningen tegen dat plan aan. Die locatie is nu van de baan.

Foto Google Maps