Tijd over? Meld je aan als vrijwilliger!

MEIERIJSTAD – Dit keer in de 55 Plusshow informatie over het komende festival Fabriek Magnifique. De 10e editie alweer van dit 2-jaarlijks cultureel evenement waaraan ontzettend veel vrijwilligers hun medewerking verlenen, maar waar ook nog veel vraag naar is. Ondanks dit tekort gaat Fabriek Magnifique na 2 jaar corona toch door. “Gratis en voor niets” zegt festivaldirecteur Jan van Hoof. Tegelijkertijd doet hij in het interview dat wij met hem hadden een dringend beroep op mensen uit heel Meierijstad die tijdens dit weekend een hele of halve festivaldag tijd hebben om mee te helpen. Voor degene die zich nu al wil aanmelden: https://www.fabriekmagnifique.nl/meedoen/vrijwilligers/ Jan van Hoof is ontzettend blij met deze hulp.

Parade
Na het interview met Jan van Hoof praten we direct verder met Eef Mengers. Eef is voorzitter van de optochtcommissie van de Kuussegatters. Omdat de organisatie van Fabriek Magnifique aan het begin van het evenement wat reuring in de straten rondom dit evenement wil hebben vroeg men aan de optochtcommissie te helpen met het opzetten van een parade. Net zo’n optocht als vroeger wanneer het circus in de stad kwam. Het is weer iets nieuws en daarom zijn we benieuwd of dit gaat lukken. Waar je de parade, groot of klein, kunt zien? Ook dat vertelt Eef Mengers zondag in de uitzending.

Biebtuin wordt Literatuin
Ook bijzonder is de omzetting van de bibliotheektuin naar een literatuin. En dat allemaal dankzij de programmering die bibliotheekmedewerkers tijdens Fabriek Magnifique realiseren. We spraken hierover met Sonja van den Heuvel. Zij laat weten dat iedereen , oud en jong, vanaf vrijdagavond al in de tuin mag aanschuiven voor storytellers, een silent movie, een doorlopende scrap metal art tentoonstelling van Jan van Daal, lekker op de biebtrap luisteren naar Dikkie Dik, of meedoen aan de workshop Boek&Fantasie. Het uitgebreide bibliotheekprogramma vind je op de website: https://www.nobb.nl/nieuws/2022/fabriek-magnifique.html

Onze eigen paradepaardjes
De 55 Plusshow heeft iedere uitzending een eigen parade van vaste medewerkers. Voor het Gedicht van de Week meldt zich deze zondag dichter Julius Dreyfsandt zu Schlamm van Schrijverscollectief Meierij. Sonja van den Heuvel is nogmaals present, maar nu met Boekennieuws en onze Meierijse Verhalenverteller Antoon Buiting brengt weer een sappig verhaal mee. Wij doen daar nog eens een portie muziek bij uit de jaren ’70, ’80 en ’90, een Top 3 uit Vervlogen Tijden en nummers met een eigen tongval in het Brabants Kwartierke.

Zondag van 11.00 tot 13.00 uur te horen via 107.1 FM, DAB+ en de mediakanalen van Omroep Meierij.