MEIERIJSTAD – Het is feest, zondag! Vier jij ons feestje mee? Want de 55 Plusshow bestaat op de kop af 10 jaar. Op 11 september 2011 gingen we voor het eerst live bij lokale omroep Skyline in Uden. Daar maakten we in totaal 313 uitzendingen. In 2018 verhuisden we met onze radioshow naar Omroep Meierij.

Een rijkgevulde jubileumuitzending
Zondag kijken we in onze 481e uitzending terug op de afgelopen tien jaar. En niet alleen met de huidige crew van ons programma. We hebben ook de oud-medewerkers uit Uden uitgenodigd om naar ’t Spectrum in Schijndel te komen. Vanuit een tijdelijke studio in de hal van het cultureel centrum zenden we van 12.00 tot 14.00 uur rechtstreeks onze jubileumshow uit. Met live-optredens van troubadours Nico van de Wetering, Jeanne van der Rijt en Anneke van Lankveld in het Brabants Kwartierke.

Maar eerst een uurtje radio zoals je gewend bent
Wat gebeurt er dan om 11.00 uur, vraag jij je als vaste luisteraar terecht af? Zorg maar dat je er klaar voor zit. Want dan beginnen we gewoon met een regulier uurtje 55 Plusshow. En we hebben weer vier boeiende onderwerpen. Zo vestigen we de aandacht op moeilijk taalgebruik dat bedrijven en overheden vaak gebruiken. Een doorn in het oog van de plaatselijke bibliotheken. En dus ook van biebmedewerker Jay Plaat. Hij richtte afgelopen woensdag een meldpunt in en vertelt daar meer over in onze uitzending. Ook volgen we de verrichtingen bij het Hopoogstfeest in Schijndel.

Zij zijn er ook
Antoon Buiting? Die is natuurlijk ook van de partij. Hij komt naar de studio om zijn Meierijs Verhaal persoonlijk aan je voor te dragen. Ingo Audenaard van Schrijverscollectief Meierij volgt zijn voorbeeld met het Gedicht van de Week. En natuurlijk kun je keihard meezingen of ouderwets uit je bol gaan op fijne plaatjes uit de jaren ’60, ’70 en ’80.

Sluit gezellig aan
Wil je bij zijn toch, bij onze beregezellige radioparty? Haak van 11.00 tot 14.00 uur gezellig aan via 107.1 FM, DAB+ of de mediakanalen van Omroep Meierij. En wil je alvast ronddwalen in onze rijke historie? Dat kan! De deuren van onze podcast staan 24/7 voor je open.