Thuiswedstrijd voor 305 in De Afzakkerij

Band 305 speelt zondagmiddag in De Afzakkerij

VEGHEL - Op zondagmiddag 22 januari staat van 15.00 tot 17.00 uur de ‘Local Heroes’ formatie 305 op het podium in cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. 305 bestaat uit vijf vrienden uit Veghel en omgeving die jarenlang muzikale ervaring hebben opgedaan in uiteenlopende bands, met uiteenlopende genres. De toegang is gratis.

De bandleden zijn in 2016 begonnen met het maken van eigen songs. In 2018 werd er besloten om de repetitieruimte tijdelijk te verruilen voor de opnamestudio van Hennie Korsten in Rosmalen. In vier weekenden tijd werd het album Any Sidewalk Is My Stage opgenomen. Van het album, dat dertien nummers bevat, zijn inmiddels twee singles uitgekomen op meerdere muziekplatformen.

Vierstemmige zangpartijen
De sound van de band laat zich niet makkelijk in een bepaald genre omschrijven. Een mix van pop- en luistersongs met invloeden van rock, country en jazz omschrijft hun geluid het beste. Zeker herkenbaar zijn de vierstemmige zangpartijen die met regelmaat ten gehore gebracht worden. Daarnaast is de uitstraling een handelsmerk van deze muzikanten. Dat de band naast de standaard elektronische sets ook een volledig akoestische set weg kan zetten, maakt dat de band werkelijk overal een podium kan vinden om te spelen.