Thuis in Rooi opent Speel Kado

SINT-OEDENRODE - Op een wel heel bijzondere plaats, de voormalige doopkapel van de Martinuskerk in Sint-Oedenrode, is sinds woensdagmiddag de winkel Speel Kado gevestigd. Het wijwater in de doopvont maakte plaats voor knuffels. Daar omheen staan stellages met kinderspeelgoed. Een groot verschil met een gewone speelgoedzaak; Er komt geen geld aan te pas.

Kinderverjaardag
Speel Kado is voortaan iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur open. Kinderen die thuis speelgoed hebben liggen dat ze niet meer gebruiken, kunnen dit bij Speel Kado inleveren, waarvoor ze muntjes krijgen. Daarmee zoeken ze op hun beurt een stuk speelgoed uit. Om zelf mee te spelen of om cadeau te geven als ze naar een kinderverjaardag gaan. Daarom is het wel nodig dat alles wat men inlevert er netjes uitziet. “Je geeft een ander kind geen vies speelgoed cadeau”, zegt Annemiek Nas van Thuis in Rooi.

Huiskamer Thuis in Rooi
De vrijwilligers van Thuis in Rooi, die binnenkort hun huiskamer tegenover de kerk in een voormalig café innemen, namen het initiatief voor deze unieke ruilwinkel. “Ieder kind moet een kado voor een ander mee kunnen nemen. Ook in deze dure tijd”, vertelt Annemiek. Ze zocht contact met Pastor Brian en vertelde over de plannen. Die stelde hiervoor direct de voormalige doopkapel ter beschikking, vlak bij de ingang van de Martinuskerk.

Prima initiatief
Na het doorknippen van het lint door bestuursleden van de stichting Behoud Martinuskerk kwamen de eerste klantjes al binnen. Waaronder Tygo die een plastic zak speelgoed inruilde voor Lego dat hij al langer wilde hebben. Tot tevredenheid van moeder Daniëlle Koolen. Zij vindt Speel Kado een prima initiatief en is daar blij mee.

Vooraf inruilen voor muntjes
Wie veel speelgoed wil inruilen voor muntjes kan volgens Annemiek Nas het beste vooraf binnenlopen bij Thuis in Rooi, Heuvel 8, pal tegenover de Martinuskerk. Om daarna op woensdagmiddag bij de ingang van de kerk met de muntjes te gaan shoppen. Deze huiskamer gaat binnenkort van start en is van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur open.

Met het doorknippen van een lint openden bestuursleden van de stichting behoud martinuskerk in sint-oedenrode woensdagmiddag de winkel speel kado