Theatervoorstelling ‘Strepen op het raam’ over dementie

SCHIJNDEL - Dementie Vriendelijke Gemeente Schijndel (DVG) biedt de theatervoorstelling ‘Strepen op het raam’ aan op dinsdagavond 21 juni om 19.30 uur in ’t Spectrum in Schijndel. Met deze voorstelling kunnen bezoekers op een interactieve manier kennismaken met dementie.
De avond is voor inwoners van Meierijstad, mensen met dementie en hun mantelzorgers, mensen die betrokken zijn bij dementie, professionals, winkeliers en verenigingen. DVG Schijndel houdt na de voorstelling een nagesprek met het publiek. Op de avond is ook de casemanager dementie aanwezig, evenals het Mantelzorgsteunpunt en Alzheimer Nederland, afdeling -Brabant.
DVG Schijndel: “Samen willen we naar aanleiding van de verschillende scènes uit het toneelstuk praten over de vraag: Hoe kunnen we mensen met dementie zo lang mogelijk in onze samenleving laten meedraaien? Uiteraard is er ook veel aandacht voor de mantelzorgers. Het doel is vooral om de bewustwording rondom deze ziekte te vergroten en de discussie te voeren over de noodzaak om ook als dorp dementievriendelijk te willen worden.”
Kaartjes voor deze voorstelling bestellen kan via www.spectrumpodium.nl en kosten €5,- per stuk inclusief koffie/thee.

Leon de Waal als vader en de verschijningen (Foto: Gemma Kessels)