Theaters Meierijstad ontworstelen zich met nieuw programma aan coronacrisis

MEIERIJSTAD – De theaters De Blauwe Kei in Veghel en ’t Spectrum in Schijndel hebben de nieuwe programma’s online gezet. Met nieuwe talkshows, cabaret, dans, muziek en kindervoorstellingen ontworstelen ze zich aan de coronacrisis.

Behalve een keur aan artiesten heeft de Blauwe Kei twee nieuwe programma’s. Hella van der Wijst uit Veghel krijgt drie zondagmiddagen een talkshow met als titel “Liefde & Troost”. Ze praat met een gast over de kracht die hij of zij vindt bij een groot verlies.

Op de Stip

Er komen ook twee talkshow over sport: Op de Stip. Oud sportjournalist Eddy van der Ley praat daarin met onder anderen Erwin Koeman en Berry van Aerle.

Youp van ’t Hek speelt op 5 november zijn oudejaarsconference in de Blauwe Kei.

Comedy Café

Het succesvolle Comedy Café Noordkade is komend seizoen weer te zien. Dit keer in clubsetting op het podium van de Grote Zaal. Ook Nashville@Noordkade en Goedemorgen Noordkade!, een ontspannen zondagochtendconcert in de Malerij, zijn komend seizoen terug.

Naast de Malerij wordt er nog meer gebruik gemaakt van de bijzondere ruimtes die de Noordkade biedt. Zo zijn de dansformatie 155 en Sven Ratzke (met een Bowie tribute) te zien in de Koekbouw. De Podiumzaal wordt onder meer ingezet voor cabaret- en jeugdvoorstellingen.

Highlights

Er zijn tientallen voorstellingen te zien in de Grote Zaal. Er komen grote cabaretnamen naar Veghel. Behalve Youp van ’t Hek zijn dat Christel de Laat, Rob Scheepers, Sanne Wallis de Vries en Veldhuis & Kemper.

Liefhebbers van muziek komen aan hun trekken met Ellen ten Damme, Jack Poels, Dennis van Aarssen, Remy van Kesteren en Fuse. De succesvolle hiphopformatie Postmen komt ook naar Veghel.

De Noordkade is ook de locatie voor ‘foodie’ voorstellingen. Daarom kunnen bezoekers komend seizoen genieten van de kerstvoorstelling van Rudolph van Veen. Ook Wim Daniëls gaat koken, maar hij doet dat met taal. Naast Rudolph’s kerstvoorstelling, biedt De Blauwe Kei ‘kerstspecials’ van de 3JS en Lisa Lois. Ook het succesvolle dansgezelschap Scapino is in de kerstperiode te zien.

Kindervoorstellingen

Voor de kinderen komen onder andere de kinderhelden Peppa Pig en Buurman & Buurman naar Veghel. Vreemde Eend laat kinderen kennis maken met dans en in De Grote Waaromshow krijg je antwoord op ál je waarom-vragen.

Theater De Blauwe Kei zet de succesvolle samenwerking met Spectrum Podium in Schijndel voort. Daar zijn onder andere Ed Struijlaart, Bas Birker en een ode aan Charles Aznavour te zien.

Alle informatie over het nieuwe programma is te vinden op de website van de Blauwe Kei.