Theatergroep De Wildeman speelt ‘De Vossejacht’ (video)

SCHIJNDEL - Theatergroep De Wildeman is druk bezig met de repetities voor het nieuwe stuk ‘De Vossejacht’ waarvan de première op woensdag 21 december is gepland. De Vossejacht is het achtste toneelstuk wat de theatergroep op de planken brengt.

Theatergroep De Wildeman
Theatergroep De Wildeman is een Schijndelse theatergroep die bestaat sinds 2008. Een aantal Schijndelse theaterliefhebbers wilden graag in de eigen gemeente theater maken.“Theatermaken zonder vaste locatie, zonder vaste cast, zonder vast concept”. Zij hebben als speellocatie de gemeentegronden van de gemeente Schijndel en richt zich op Meierijstad en directe regio.

De Vossejacht
De Vossejacht is een tragikomedie met oude, nog steeds actuele thema's. Hebzucht, egoïsme, eigenbelang, macht en wellust. Hartstocht in de goede en vooral in kwade zin. Hugo Claus neemt ons mee naar het oude Venetië in een tijdperk van economische crisis en dreigend oorlogsgeweld. De hoofdpersoon is Volpone, een oligarch en vreemdeling in deze stad. Deze schatrijke man met veel vijanden en erfgenamen, weet zich omringd door aasgieren en andere roofvogels, vermomd als notabelen. In zijn arrogantie en hebzucht broedt hij met zijn adviseur op een ingenieus plan. Een gevaarlijk hitsig spel met verstrekkende gevolgen en bizarre, onverwachte ontknoping.

Meer info en kaartverkoop via www.theatergroepwildeman.nl

Repetitie 'De Vossejacht' door Theatergroep De Wildeman
Fotograaf: Jan van Oort
Het decor voor 'De Vossejacht' wordt opgebouwd
Fotograaf: Jan van Oort
Premiere van 'De Wildeman' op woensdag 21 december in CC 't Spectrum
Repetitie van Theatergroep De Wildeman in CC 't Spectrum