Theater over het welzijn van onze ouders

Veghel - Op 18 en 25 november is het podium van De Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, gereserveerd voor bijzondere voorstellingen van Matzer en Minoux. In ‘Je Kunt Me Gerust Een Geheim Vertellen’ van Matzer staat een verhaal over dementie centraal. Matzer is op vrijdag 18 november om 20.30 uur te zien in het Magazijn. Pow Wow van Minoux gaat over de vraag: hoe zorgen we voor onze ouders, ouderen en voor elkaar? Minoux is op vrijdag 25 november en begint om 20.30 uur in de Podiumzaal.

Matzer
Fotograaf: Karin Jonkers

Je Kunt Me Gerust Een Geheim Vertellen

In de persoonlijke, muzikale, troostrijke en grappige voorstelling van Matzer wordt de kant van een dementerende ouder en die van haar dochter belicht. Madeleine Matzer liet zich voor deze voorstelling inspireren door haar persoonlijke zoektocht, toen zij moest leren omgaan met de ziekte van haar eigen moeder. Je Kunt Me Gerust Een Geheim Vertellen is speciaal voor theaterliefhebbers, naasten, zorgprofessionals en mantelzorgers.

Minoux
Fotograaf: Karin Jonkers

Pow Wow
De voorstelling Pow Wow van Minoux is een feestelijke bijeenkomst met dans, verhalen en muziek, waarbij het publiek meebeweegt en vergadert over de vraag: hoe zorgen we voor onze ouders, ouderen en voor elkaar? En: kunnen we iets leren van andere culturen die in Nederland vertegenwoordigd zijn? Deze voorstelling is voor iedereen, en in het bijzonder moeders en dochters en medewerkers van sociaal maatschappelijke instellingen. Zij worden actief door Minoux bij de voorstelling betrokken.