Theater De Blauwe Kei mag toch meer dan 30 bezoekers binnen laten

VEGHEL - Theater De Blauwe Kei in Veghel krijgt toch toestemming om meer bezoekers toe te laten bij voorstellingen en optredens. Wel moeten bezoekers bij binnenkomst een mondkapje dragen dat afgedaan mag worden als men eenmaal zit.

Burgemeester Mikkers van Den Bosch heeft als voorzitter van de Veiligheidsregio Noordoost Brabant besloten een aantal grotere culturele instellingen ontheffing te verlenen van de regel dat er maximaal 30 bezoekers in een zaal aanwezig mogen zijn. Mikkers doet dat omdat hij nu toch ook vindt dat een eenduidige regeling belangrijk is .

De burgemeesters van Eindhoven en Tilburg hadden eerder al besloten om uitzonderingen toe te staan op de 30 bezoekers regeling. Directeur Harry Vermeulen van De Blauwe Kei is ‘naar omstandigheden redelijk tevreden’ omdat de ongelijkheid die er was in de regio nu wordt opgeheven.

“De situatie blijft natuurlijk zorgelijk en een avondje uit is toch minder gezellig dan eerst, ook al omdat De Afzakkerij om 22.00 dicht moet, maar de geplande voorstellingen die we hadden kunnen nu gelukkig wel doorgaan”.

De voorstelling van Guido Weijers die het afgelopen weekend moest worden gecancelled is inmiddels verplaatst naar 3 november. Mochten er toch voorstellingen niet doorgaan dan krijgen mensen die al een kaartje hebben daar bericht van en krijgen ze een voucher die twee jaar geldig is of ze krijgen hum geld terug.