The Chocolate Factory moet jongeren in NPF Toren Noordkade leren chocola te maken

VEGHEL - De kans is groot dat er in de NPF toren op de Noordkade in Veghel een chocolade-fabriek komt waar leerlingen kunnen worden opgeleid voor het maken van chocolade producten. Deze leer-werk-fabriek is een initiatief van de Stichting WerkEnLeren die in de afgelopen jaren al een aantal van dit soort leer-werk-projecten heeft opgezet.

“Het enthousiasme en de samenwerkingsbereidheid van zowel de gemeente Meierijstad, de onderwijsinstellingen als de bedrijven waarmee intussen een netwerk is opgebouwd maakt de vestiging van The Chocolate Factory in Meierijstad buitengewoon kansrijk en haalbaar” aldus Henk Maas, de oprichter van die stichting.

Naast de gemeente, ROC De Leijgraaf en het Elde College doet er ook een groot aantal bedrijven mee aan dit project. Mars, Friesland Campina, Vanderlande, Agrifirm en Van de Ven Bouwbedrijven behoren tot de ondertekenaars van dit initiatief.

De Leer-werk-fabriek heeft vooral tot doel om de belangstelling voor de maakindustrie en technische beroepen te stimuleren. Docenten en praktijkmensen werken er samen om bij te dragen aan de vakbekwaamheid van jonge technici, die zo beter toegerust de arbeidsmarkt op kunnen.

De bedoeling is dat naast The Chocolate Factory ook het eerder dit jaar aangekondigde Circular Food Center een plaats krijgt in de NPF Toren op de Noordkade.

“Leren door in de praktijk te doen is de meest krachtige vorm van leren en in The Chocolate Factory wordt dit krachtige leren samen met de regionale partners ten volle mogelijk gemaakt. De regio is je klaslokaal”, aldus bestuursvoorzitter Peer van Summeren van De Leijgraaf.

Ook provinciebestuurder Martijn van Gruijthuijsen toonde zich woensdag bij de presentatie van de plannen om de Brabantse economie ‘uit de corona crisis te trekken’ enthousiast over dit project. ”Als we nu investeren in de vaardigheden van onze jongeren investeren we in goede banen en de sterke economie van morgen en overmorgen”, aldus de provinciebestuurder die Economische Zaken in zijn portefeuille heeft.