Terrassen in Meierijstad mogen overkapt worden

Verwarming moet energiezuinig zijn; muziek verboden

MEIERIJSTAD - Horecaondernemers in Meierijstad mogen komende winter hun terrassen overkappen. In verband met corona hadden ze al tot 1 november toestemming voor grotere terrassen. Nu de crisis langer duurt dan verwacht mogen ze die ook overkappen. Terrasverwarming mag als die energiezuinig is. Muziek is niet toegestaan.


Op deze manier kunnen de ondernemers zitplaatsen buiten wat vaker gebruiken en terrasbezoek in de koudere herfst- en wintermaanden aantrekkelijk maken, aldus de gemeente.

Fors minder omzet

Wethouder Harry van Rooijen: “De horeca is een van de sectoren die fors omzet hebben moeten inleveren in het afgelopen half jaar en het eind is nog niet in zicht. We willen deze ondernemers faciliteren om de winter door te komen. Samen met het centrummanagement en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben we gekeken wat daarbij helpt. En hoe we tegelijkertijd de veiligheid van eenieder waarborgen. Daar zijn we goed uitgekomen”.

Horecaondernemers die een overdekt terras willen moeten daarvoor een vergunning aanvragen. Er zijn wel voorwaarden. Zo moet de overkappingsconstructie brandveilig zijn en de constructie zelf moet tegen een stootje kunnen, ook als er veel sneeuw zou vallen. Daarnaast is het van belang dat terrassen toegankelijk blijven voor mensen met een beperking.