'Teresiahoeve' in Veghels Buiten met 28 nieuwe woningen

VEGHEL – Begin mei start de verkoop van 28 nieuw te bouwen woningen van het project ‘Teresiahoeve’ in Veghels Buiten.

Teresiahoeve ligt aan de Buitendreef en omvat zowel huur- als koopwoningen verdeeld over tweekappers en rijtjeswoningen. Wethouder Jan Goijaarts en directeur Timon van der Horst van projectontwikkelaar Van Grunsven Groep hebben vorige week het contract getekend voor dit nieuwbouwproject in Veghels Buiten.

De woningen zijn ruim van opzet en beschikken straks over zeer grote tuinen, waardoor bewoners optimaal kunnen genieten van de groene omgeving. Bovendien worden de woningen gekenmerkt door hun duurzaamheid en er worden vele opties en uitbreidingsmogelijkheden aangeboden. Voor sommige woningen is zelfs de keuze voor 5 slaapkamers mogelijk, wat ideaal is voor samengestelde gezinnen. Naar verwachting wordt eind april de vergunning om de realisatie mogelijk te maken verleend. De start bouw staat gepland in het laatste kwartaal van 2024.

Kansen
Wethouder Jan Goijaarts van gemeente Meierijstad: “Dit plan biedt ruimte en kansen aan meerdere bevolkingsgroepen en leefstijlen en is in lijn met de woonvisie van onze gemeente.
Het sluit aan bij onze wens van een sociale, inclusieve samenleving en heeft duurzaamheid hoog staan. ’’Opnieuw een mooie stap naar voldoende en gevarieerd woningaanbod binnen Meierijstad!”

Timon van der Horst, directeur projectontwikkeling bij de Van Grunsven Groep, vult aan: "Met Teresiahoeve streven we ernaar om niet alleen woningen te bouwen, maar om een levendige gemeenschap te creëren waarin mensen echt thuis kunnen komen. We zijn trots op dit project en kijken ernaar uit om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van Veghels Buiten."Teresiahoeve is een ontwikkeling van Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij 't Ven V.O.F., een samenwerking tussen vijf verschillende ondernemingen. Bouwbedrijf Van Grunsven zal de woningen realiseren