Tentoonstelling over 100 jaar Muziekvereniging Frisselstein

VEGHEL - Muziekvereniging Frisselstein bestaat 100 jaar. In het weekend 8 en 9 juli wordt dit uitgebreid gevierd. Met als aftrap een expositie in de bibliotheek aan de Markt. Het oudste lid Rein van de Ven, die in 1947 als 9-jarige jongen lid werd van toen nog Harmonie De Eendracht hanteerde de schaar om het lint door te knippen. Geflankeerd door zijn muzikale vrienden Jan van der Heijden en Jos de Graaf.

Alleen een pet
De expositie bevat een boeiende weergave van archieffoto’s, muziekinstrumenten en andere voorwerpen die de rijke geschiedenis van de Muziekvereniging tonen. Ook zijn oude uniformen uit de beginjaren te zien. Hoewel Rein, Jos en Jan zich nog goed kunnen herinneren dat het uniform ooit uit 1 kledingstuk bestond. Een pet. Was die te groot dan werd de binnenkant met kranten opgevuld tot een passend hoofddeksel.

Muzikaal treffen
Naast de tentoonstelling is zaterdag en zondag nog van alles te doen op de Veghelse Markt. Orkesten van Frisselstein spelen tijdens een groot en afwisselend programma, waaronder de Brass Band en de Slagwerkgroep. Het Groot Orkest treedt als laatste op, samen op met de zangeres Jill Helena. Zij is bekend van de Voice of Holland. Daarna is er tijd om gezellig met elkaar te borrelen.