Tentoonstelling gladiolen en zomerheide

VEGHEL – De tentoonstelling van werken van Henri van Nuenen, die tot en met 30 augustus 2020 op de Noordkade wordt gehouden, kenmerkt zich door een overweldigende bloemenpracht. De grafisch kunstenaar uit Eindhoven combineert 2 tentoonstellingen. Centraal in de Malerij hangen 80 grote kleurrijke doeken met de overwinningsbloem de gladiool erop geprint. Een bloem met een suffig idee, een stijve hark, die Van Nuenen terug laat komen in Zomerheide, een tweede tentoonstelling in de aangrenzende Wiebengasilo.

Kunstenaar Henri van Nuenen

Gladiooldansen en bloedworstacts
Zomerheide is een fictief verlaten caravanpark gesitueerd in een kunstmatig bedacht landschap waar nieuw leven ingeblazen wordt. In de silo hangen 50 groot-formaat digitale prenten met een afmeting van 1 bij 1 meter 50. Op Zomerheide vinden allerlei activiteiten plaats, waaronder gladiooldansen; manfiguren die dansen met gladiolen. Maar ook bloedworstacts komen hier voor. Het is een gebied waar Roodkapje met oma woont, waar de jager en de zager rondzwerven. “Het is een groot beeldverhaal dat hier in de silo’s is te zien”, aldus de kunstenaar.

Bloedworstact

Lezing en vers gesneden gladiolen
Op woensdagavond 26 augustus geeft Henri van Nuenen een lezing en neemt hij de bezoekers mee in een wervelende show van zijn getekende wereld met zijn uitgesproken kleurpaletten. Tijdens het slotweekend van de expositie maakt de kunstenaar ter plekke imposante bloemstukken met honderden vers gesneden gladiolen. Ook wordt dit weekend doorlopend de video-installatie Gladiooldansen vertoond.
De tentoonstelling is te zien tot en met 30 augustus. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.30 – 21.00 uur, zaterdag van 12.00 – 18.00 uur en zondag van 14.00 – 18.00 uur.

Gladiolen op doek in de Malerij
Gladiolen op doek in de Malerij