Tentoonstelling Fischertechnikclub bij De Watersteeg (video)

VEGHEL - In De Watersteeg konden de liefhebbers van het aloude Fischertechnik hun hartje ophalen. Op initiatief van Veghelaar Marcel Bosch hielden leden van Fischertechnikclub Nederland in het verpleeghuis zaterdag een tentoonstelling.

Commissaris van de Koning Ina Adema was samen met burgemeester Kees van Rooij naar De Watersteeg gekomen om de tentoonstelling te openen. Ze wees op de belangrijkheid van de techniek voor jongeren en hoopte dat deze op de tentoonstelling afkwamen.

Knikkerbaan
Gijs van der Walle was met zijn ouders en broertjes vanuit Limburg naar Veghel gekomen om zijn knikkerbaan van Fischertechnik aan het publiek te tonen. 9 Maanden had hij er aan gewerkt en zo te zien klopte alles tot in de puntjes. Zijn interesse hiervoor was door zijn vader gewekt, vertelde Gijs.

Jeugdherinneringen
Bewoners van De Watersteeg werden door vrijwilligers langs de tafels gereden. De miniatuurkermis van Fischertechnik bracht de dames Anny van de Vorstenbosch en Raijmakers in gedachte terug naar hun jeugd. De kermis. Zo’n beetje het enige vermaak waar ze naartoe mochten om plezier te maken.

Wilhelmus
Ook Marcel Bosch had aan belangstelling niet te klagen. Naast stoomtreinen en andere voertuigen had hij voor deze gelegenheid een zogenaamde tongeldrumspeler meegebracht waarvan de drum afkomstig is uit China. Na 3 maanden bouwen slaagde Marcel erin om op dit apparaat het Wilhelmus te laten klinken. Logisch dat hij hiermee succes oogstte.