Tentenopbouw voor carnaval in Kuussegat

VEGHEL – Sinds woensdag staan op de Markt in Veghel twee grote tenten waarin volop carnaval gevierd kan worden. De ene staat voor café Abbey Road en het ernaast gelegen eetcafé, terwijl de tent die het afgelopen weekend nog voor de cafés van Fellows & Friends en ’t Hart van Veghel stond, is ingeruild voor een groter exemplaar.

Laatstgenoemde tent meet 25 x 15 meter, loopt tot aan de fonteinen en is het resultaat van de samenwerking tussen carnavalsvereniging De Kuussegatters en beide exploitanten. Hij kan in tweeën worden gedeeld en daardoor bruikbaar voor zowel grote als kleine evenementen tijdens de komende carnaval.

Oude Kuussen
Dat begint vrijdag 9 februari al met de ‘Jong van Toen’. Oude Kuussen uit de Veghelse zorg- en verpleeginstellingen die verwend worden door de OPA’s. De Oudprinsen en Adjudanten met een heleboel vrijwilligers in hun kielzog die de Jong van Toen van hapjes en drankjes voorzien. Die middag wordt ook bekend gemaakt hoeveel de Restaurantcampagne 2023 heeft opgeleverd. Met deze opbrengst gaan vrijwilligers van Met je Hart gedurende het jaar met (eenzame) ouderen gezellig eten en drinken om ze voor even uit de vergetelheid te halen.

Tinus vol Gas
De ouderen maken plaats voor het volgende evenement op de vrijdagavond; Tinus vol Gas, dat om 20.00 uur begint. In en rond de tent zijn er tot en met dinsdagavond nog tal van activiteiten. Zoals het Frühshoppen op zondag en de diverse prijsuitreikingen. Op maandag is het weer KuusseMontag. Het volledige carnavalsprogramma vind je op www.kuussegat.nl. Voor de carnavalsactiviteiten bij Abbey Road zie: www.abbeyroad.nl.

Tentenopbouw op de Markt in Veghel
Fotograaf: Hans Hultermans