Telefoon ontploft bij kapper

Ondernemen in Crisistijd (15)

Kappers mogen volgenden week maandag weer aan de slag en de klanten van Berry’s Haarmode in Veghel kunnen niet wachten. Want al voordat het nieuws officieel bekend werd woensdagavond stond de telefoon roodgloeiend. En hetzelfde was het geval bij restaurant De Gouden Leeuw in St. Oedenrode waar woensdagavond tijdens de persconferentie van minister president Rutte al vaste klanten belden die 1 juli willen komen eten…

Veel winkels hebben de afgelopen tijden de deuren wel open gehouden maar zagen toch bijna geen klanten. Maar dat was niet het geval bij de boekwinkels, want die zagen het de omzet zelfs toenemen, zoals bij Bruna in St. Oedenrode.

En in Wijchen hebben 70 centrum-winkeliers gezamenlijk, met vrijwilligers, een eigen bezorgdienst opgesteld en sneller kan het niet. Wat voor 4 uur is besteld wordt diezelfde dag voor 6 uur thuisbezorgd. En centrum-manager Harrie van Herpen ziet zoiets in Schijndel ook wel zitten.

Dit zijn de onderwerpen in onze rubriek Meierijstad: Ondernemen in Crisistijd, dat elk uur wordt uitgezonden in ons tv-programma RondOM. En de aflevering is ook te zien op onze website en via de app.