Taylorbrug Veghel maand afgesloten voor onderhoud

De Maxwell Taylorbrug in Veghel is wordt komende zomer een maand afgesloten voor onderhoud

VEGHEL – De Maxwell Taylorbrug in Veghel sluit komende zomer voor een maand voor groot onderhoud. De brug over de Zuid-Willemsvaart en N279 wordt tussen 31 juli en 28 augustus volledig afgesloten voor al het wegverkeer. Ook het scheepvaartverkeer zal soms kortere tijd overlast ondervinden van de werkzaamheden.

De Maxwell Taylorbrug is in 1969 in gebruik genomen en wordt sindsdien intensief gebruikt, waardoor slijtage ontstaat. Rijkswaterstaat laat daarom reparaties uitvoeren zoals het vervangen van asfalt, voegovergangen, stootplaten en (rubberen) oplegblokken. Verder wordt de schade aan het beton hersteld.

Vleermuizen
De afsluiting duurt bijna een maand; Rijkswaterstaat heeft onderzocht of het onderhoud sneller kan, maar dat bleek niet mogelijk. Door de aanwezigheid van beschermde vleermuizen, kan er ’s nachts niet worden doorgewerkt.

Combineren van werk
Als Rijkswaterstaat aan de Taylorbrug werkt, zal gemeente Meierijstad gelijktijdig werkzaamheden uitvoeren. Zo wordt het asfalt op de Corridor vervangen vanaf de brug tot de zuidelijke rotonde, richting de bedrijventerreinen Dubbelen en Doornhoek. De rotonde blijft overigens wel gewoon open. Verder worden de stoplichten op de kruising Rembrandtlaan/Stadhuisplein/dr. Schaepmanlaan in dezelfde periode vervangen. Voor automobilisten, fietsers en voetgangers komt er een omleiding.