Talkshow Gelijke Kansen bij EldeCollege

SCHIJNDEL – Gelijke kansen: dat wil het onderwijs iedereen bieden. Maar hoe doe je dat? Dat is het thema van een talkshow op vrijdag 25 juni in het Elde College. De gemeente Meierijsatd is gastheer van de Talkshow gelijke kansen.

De talkshow gaat in op mooie onderwijsinitiatieven en inspirerende voorbeelden op het gebied van kansengelijkheid in Meierijstad. Schrijver en ambassadeur Abdelkader Benali spreekt in ervaren en beginnende docenten over hoe scholen maatwerk bieden om voor elk kind een passende plek in het onderwijs te geven. Ook komt de samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven voor de juiste aansluiting op de arbeidsmarkt aan bod. Wethouder onderwijs Coby van der Pas schuift aan om mee te praten over het belang van het bieden van gelijke kansen en hoe de gemeente daaraan meewerkt. De talkshow Gelijke Kansen wordt ook nog op 7 andere plaatsen in Nederland gehouden om aandacht te krijgen voor Gelijke Kansen. Deze gemeenten zijn allemaal aangesloten bij het Programma Gelijke Kansen van het Ministerie van OCW.

Livestream

De uitzending wordt live uitgezonden op vrijdag 25 juni tussen 15.30 en 17.15 uur en is via een livestream te volgen. Aanmelden voor deze livestream kan via www.urbanonderwijs.nl.