Taal in de schijnwerpers

MEIERIJSTAD – Wist je dat 10% van de volwassenen moeite heeft met lezen en schrijven? Je kunt je voorstellen dat dat wel eens problemen kan geven in het dagelijks functioneren. Welzijn De Meierij start daarom met taalcursussen voor deze groep mensen. De hulp van vrijwilligers, of taalmaatjes, is daarbij enorm belangrijk. Wat je rol dan is? Dat legt Ciska van Harten zondagavond uit in de 55 Plusshow.

Elke zondag tussen 20.00 en 22.00 uur hoor je in ons radioprogramma ook hoe je taal verheft tot kunst. Deze keer komt het Gedicht van de Week uit de pen van Louis van Londen, een van de leden van Schrijverscollectief Meierij. Maar we brengen hem nog een keer voor het voetlicht. Want hij heeft een dichtbundel gepubliceerd. En daar willen we natuurlijk meer over weten.

Goede Doelen Week
De dichtkunst kan je raken. Het Meierijs Verhaal van Antoon Buiting brengt bij velen van ons elke week een lach op het gezicht. Maar wat dacht je van de taal van muziek? Ons programma zit er vol van. We draaien natuurlijk weer veel platen uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. Van Dire Straits tot Willeke Alberti, en van Bob Marley tot het Goede Doel. Daarover gesproken: Vorige week spraken we met de voorzitter van de Goede Doelen Week in Sint-Oedenrode. In Veghel start deze actie op maandag 7 september, ongeveer vijf maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling was. Voorzitter Jeroen Melief vragen we naar zijn verwachtingen van de Veghelse actieweek.

Verzoeknummer
Nog even terug naar de muziek. Welke plaat hoop jij zondagavond te horen in ons programma? Misschien hoor je die in de Top 3 uit Vervlogen Tijden. Maar je mag ons ook een handje helpen. Vraag jouw favoriete liedje aan via de Omroep Meierij-app of geef het door tijdens de uitzending via 073 – 544 14 72. En wil je meer weten over ons programma? Kijk dan eens op onze website.

Terugluisteren

Luister hieronder de uitzending van 6 september terug.

55Plusshow 6 september uur 1
55Plusshow 6 september uur 2