Taakstraf vrachtwagenchauffeur voor veroorzaken dodelijke ongeval

DEN BOSCH/SCHIJNDEL - Een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schijndel die vorig jaar een tiener doodreed op een rotonde in Vught is veroordeeld tot een taakstraf van tweehonderd uur. Ook kreeg hij een voorwaardelijk rijverbod van een jaar.

Volgens de rechtbank in Den Bosch heeft de vrachtwagenchauffeur op 5 oktober 2021 onvoorzichtig en onoplettend gehandeld door op een rotonde rechts af te slaan terwijl daar nog een fietser reed. Hij had de dode hoek moeten controleren. Daarmee is hij schuldig aan een verkeersongeval met dodelijke afloop.

Taakstraf
Bij vergelijkbare zaken is het uitgangspunt een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van een jaar. De rechtbank week daarvan af omdat de verdachte zal moeten leven met het besef dat hij betrokken was bij de dood van een middelbare scholier.

“Hij is hierdoor aanzienlijk geraakt en is zich bewuster geworden van de zorgvuldigheidsnormen die hij als vrachtwagenchauffeur moet naleven. De rechtbank acht de kans op herhaling dan ook zeer gering. Bovendien werkte hij mee aan een mediation traject met de nabestaanden”, aldus de rechtbank.

De rechtbank in Den Bosch.