't Spectrum moet alweer op zoek naar nieuwe manager

SCHIJNDEL – Algemeen manager Maartje van der Schoot stopt bij cultureel centrum ’t Spectrum in Schijndel. Ze was net goed en wel aan de slag na een roerige bestuurlijke periode.

Een aantal jaren geleden vertrok algemeen manager Sylvia Rutten na onenigheid als algemeen manager. Ze werd tijdelijk opgevolgd door Berry Fransen. Die vertrok naar het Theater aan de Parade in Den Bosch waar hij hoofd techniek en gebouwen werd. Een aantal jaren geleden vertrok Hans Fassbender ook al bij ’t Spectrum na onenigheid.

Van der Schoot kwam van Theater Markant in Uden, waar ze adjunct-directeur was. Ze stond voor de taak de rust te herstellen bij ’t Spectrum na een paar roerige jaren en ze moest mede vormgeven aan de samenwerking met De Blauwe Kei in Veghel.

Na anderhalf jaar gaat ook Maartje van der Schoot weg. Ze geeft daarvoor persoonlijke redenen aan. Het bestuur laat weten dat ze het besluit van de algemeen manager betreurt. “We kijken allebei terug op een jaar dat – ondanks corona – veel goed heeft gebracht voor ’t Spectrum,” aldus het bestuur.