Aanpak drugshandel in Meierijstad wordt opgevoerd

MEIERIJSTAD – De vondst van een Crystal methlab in Veghel, een aantal weken geleden, bevestigt het gemeentebestuur van Meierijstad in de overtuiging dat de drugshandel harder moet worden aangepakt.

“Drugscriminelen worden steeds professioneler en duiken steeds vaker op in woonwijken. Daar maken wij ons grote zorgen over en daar willen we hard tegen optreden,” aldus burgemeester Kees van Rooij.

Deze week werd bekend dat in Meierijstad voortaan ook woningen en bedrijfspanden zullen worden gesloten waar spullen worden gevonden waarmee drugs gemaakt of verwerkt kunnen worden.

In een toelichting op dat besluit vertelt Van Rooij dat er in 2020 zestien keer in een pand in Meierijstad drugshandel of -productie werd vastgesteld. Steeds vaker gaat het om harddrugs. In 2019 gebeurde dat nog elf keer.

Waarschuwing


Niet in alle gevallen werden vorig jaar de panden gesloten. Eén keer bleef het bij een waarschuwing. In drie gevallen werden de woningen niet gesloten vanwege sociale omstandigheden. “De consequenties van sluiting zouden voor andere gezinsleden onevenredig groot zijn geweest,” aldus de burgemeester.

Dit jaar is er één pand in Schijndel gesloten. Er zitten er volgens Van Rooij nog twee in de pijpleiding die hetzelfde lot wacht. De kans dat het pand in Veghel waar het drugslab werd gevonden ook dicht gaat is groot.